Snapshot
Met de steun van Sabam
Events

liliane saint pierreLiliane Saint-Pierre viel gisterenavond een bijzondere eer te beurt.  In de Gasthuiskapel in het Vlaams-Brabantse Aarschot werden voor de 11de keer de Golden Lifetime Awards uitgereikt.  Liliane kreeg deze prijs voor haar bijzondere carrière die nu al meer dan 50 jaar overspant!  Eerder al vielen ondermeer Will Tura, Nicole & Hugo, Will Ferdy, Dana Winner, Willy Sommers en Jo Vally in de prijzen.  

Liliane is al de elfde laureatie van de prestigieuze onderscheiding die jaarlijk in Aarschot wordt uitgereikt.  De Golden Lifetime Award ontvang je als artiest niet zomaar: ze wordt uitgereikt aan artiesten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandstalige muziek.  Met een carrière van meer dan 50 jaar, vonden het awardcomité onder leiding van Michel Follet Liliane dé geknipte kandidaat om de onderscheiding toe te kennen.

Sinds een aantal jaar wordt ook een posthume award toegekend.  Deze ging dit jaar naar Johny White, die vorig jaar overleed.  Het was een diep ontroerde Wiske, fan de Johny White-fanclub, die de award in ontvangst namen.  Ze riep de aanwezigen op om Johny en zijn muziek  nooit te vergeten!

Onder het motto ‘Uit het oog, niet uit het hart’ riepen de organisatoren dit jaar ook een Carrièreprijs in het leven, bedoeld voor artiesten die om welke reden dan ook vroegtijdig hun zangcarrière hebben moeten stopzetten, maar door de jaren heen een blijvende stempel hebben gedrukt op de waardering van het Nederlandstalige lied. Rita Deneve was dit jaar de eerste laureate.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *