Snapshot
Met de steun van Sabam
Events

Beste vrienden,

Velen van onze leden hebben ons gevraagd of er ergens een meldpunt is voor de cultuursector.
Wat te doen met het verlies van inkomsten en de toekomst onzekerheid in deze Corona tijden.
Onze collega’s van GALM hebben, samen met State Of The Arts, een meldpunt gemaakt en alles zal, in een volgende fase, worden overgemaakt aan onze beleidsvoerders!
Vul in en laten we samen proberen om dit het hoofd te bieden!

Sterkte, blijf gezond en tot gauw
Jo, Johan, Jan, Koen, Connie, Margriet, Micha.

Beste muzikanten en professionele entourage van muzikanten,

De coronatijd zal alle muzikanten en betrokken cultuurwerkers hard treffen. Het regent afzeggingen, zowel van tournees als van eenmalige concerten of residenties die gepland stonden in de komende weken. Nochtans is dit een jaarlijkse drukke periode voor elk van ons, met de paasvakantie in aantocht. Ieder van ons verliest momenteel inkomsten, en dat betekent voor sommigen misschien wel een verschil tussen overleven of niet deze maand.

We moeten dus solidair zijn en even doen wat we moeten doen: samenwerken. GALM zal alvast doen wat we kunnen om de overmacht die jullie momenteel ervaren in kaart te brengen. En die vervolgens ook te rapporteren aan de overheid. Daarom hebben we samen met State Of The Arts een MELDPUNT gecreëerd in de vorm van een google form.  

Zo krijgen we ook een idee van de omvang van de impact van het virus op onze sector. Gelieve dus vandaag enkele minuten tijd vrij te maken voor deze cruciale informatie.

We zullen de informatie verwerken tot beleidsadvies. We hebben een directe lijn met kabinetten Jambon (Cultuur) en Crevits (economie) en we zullen niet aarzelen om die te gebruiken om gepaste maatregelen te bespreken met de bevoegde minister. 

Het lijkt ons ook van belang om snel na te denken over eventuele acties van solidariteit. Solidariteit met mekaar, om te beginnen. Maar ook met andere slachtoffers van deze crisis. Muziek kan een troostende factor zijn in tijden van isolatie en vervreemding. Kijk maar naar wat in Italië gebeurt. Houd onze sociale media in de gaten voor eventuele aankondigingen van initiatieven.
Dankjewel voor het lezen van deze nieuwsbrief en tot zeer gauw.
En oh ja… volg de aanbevelingen van experten en overheid.
Stay safe & healthy!

Tom Kestens
VOORZITTER GALM vzw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *