Snapshot
Met de steun van Sabam
Events

De Ment/Vlapo Loftrompetten worden dit jaar al voor de 6de keer uitgereikt.

Op 27/11 werd in Vayamundo in Oostende de traditionele eindejaar show van Ment Tv opgenomen. Een pak artiesten verzamelden voor de jaarlijkse opname waarin er ook prijzen worden uitgereikt door Ment, Sabam en Vlapo.

De uiteindelijke winnaars werden gekozen door de Ment kijkers en Radio 2 luisteraars aan de hand van hitparade noteringen van de Vlaamse Ultratop 50 en de Ment-TV Vlaamse Top 10.

Kunstenaar Marc Claerhout ontwierp en creëerde ook dit jaar een originele Loftrompet, elke categorie kreeg een uniek kunstwerk in brons dat duidelijk zeer gegeerd is bij zingend- en musicerend Vlaanderen.

Hierbij de winnaars:

Luc en Bart

Beste nummer gebracht door een groep of duo gaat naar “Avond” van Bart Kaëll & Luc Appermont. In dezelfde categorie, maar dan bij de zangers en zangeressen, zijn respectievelijk David Vandyck met “Ik leef voor jou” en Eveline Cannoot met “Hartslag” de prijsbeesten.

Eveline Cannoot
David Vandijck
#LikeMe

De award voor verrassing van het jaar gaat naar #LikeMe, Nina Butera mocht met de Loftrompet voor beste debuut naar huis.

Nina Butera
Sabien Tiels

Ook Sabien Tiels viel in de prijzen, zij maakte het beste originele nummer “Dans” en kreeg daarvoor de Loftrompet én een cheque van Sabam for Culture.

Dana Winner heeft volgens de kijkers van Ment met “Waar jij ook bent” de beste clip van het jaar gemaakt en kreeg hiervoor de Loftrompet.

Dana Winner

Tot slot was er ook nog een Loftrompet-carrièreprijs, en die was voor een overgelukkige Liliane Saint-Pierre, ze kreeg deze onderscheiding uit handen van Vlaams minister van Brussel, Jeugd en Media Benjamin Dalle.

Liliane Saint-Pierre en minister Dalle

Uitzending 31 december vanaf 21u30 op Ment Tv!

Met dank aan Jeroen D’Havé, Peter De Smedt, Fodi en Padi De Pypere voor de foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *