Snapshot
Met de steun van Sabam
Events

Marc Claerhout - vlapoHet eerste ‘Gala van het Vlaamse lied’ vond plaats in Plopsaland De Panne.  Diverse artiesten werden genomineerd en onderscheiden met ‘De Loftrompet’.  Kunstenaar Marc Claerhout ontwierp ‘De loftrompet’, speciaal voor de Vlapo Awards 2014.  Marc Claerhout is geboren te Pittem, België in 1943. Hij vindt in de natuur en in zijn ongebreidelde fantasie de onuitputtelijke inspiratie voor zijn bronzen beelden. De creaties baden in een magisch realistische sfeer. De ‘Loftrompet’ is wat dat betreft een uniek voorbeeld van zijn artistieke kunnen.

Hij ontwikkelde een unieke manier van bronsgieten waarin hij de oeroude verloren was techniek combineert met een zelfontworpen vacuümsysteem.
Alle beelden zijn oneindig vormverscheiden maar toch heeft Marc Claerhout een eigen herkenbare stijl. Vaak worden abstracte vormen door één enkel organisch detail tot leven gebracht.

Anderzijds creëert de kunstenaar bruisend leven dat meestal het innerlijke van de mens naar voren brengt en waar enige spot niet vreemd aan is. Wat hem interesseert is het onnoembare, het niet direct in de dagelijkse realiteit aan te duiden leven.

Ooit zei een journaliste: ‘De dingen die God vergat… die maakt Marc Claerhout…’ De sinds meer dan 35 jaar fulltime kunstenaar hield reeds honderden tentoonstellingen en tal van beelden zijn zowel in binnen– als buitenland in privé of openbaar bezit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *